Bursa de la Bucuresti si-a continuat tendinta de scadere, inceputa in sedinta de luni, lichiditatea fiind mai redusa, in conditiile pozitiilor de asteptarea luate de investitori.
Lichiditatea pietei de actiuni a Bursei s-a redus pana la 20,78 milioane lei (5,03 mil. euro), in timp ce segmentul obligatiunilor a atras 10,93 milioane lei (2,64 mil. euro).

“Lichiditatea in scadere a pietei noastre, observata inca de saptamana trecuta, este rezultatul pozitiei de asteptare adoptata de o buna parte a investitorilor autohtoni si survine pe fondul unor mici marcari de profituri resimtite la nivelul pietei noastre”, a declarat Gabriel Aldea (foto), broker la Intercapital Invest, pentru Wall-Street.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 1,01%, la 5.992,23 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a pierdut 0,63%, pana la 3.602,20 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a scazut cu 1,03%, pana la nivelul de 32.309,48 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, s-a depreciat cu 0,38%, la 12.202,68 puncte.

“Daca avem in vedere ca ultimile doua raportari trimestriale de pe pietele americane au coincis cu perioade de corectie ale burselor externe, scenariul unei corectii in urmatoarea perioada este unul de luat in considerare”, sustine Aldea.

El este de parere ca efectul se va propaga si in piata locala, cu atat mai mult cu cat cresterile puternice din ultimile trei luni ar putea accelera marcarea de profituri.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,99%, la 599,28 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a coborat cu 1,35%, pana la 818,13 puncte.

Banca Transilvania, lider la rulaje


Banca Transilvania (TLV) au atras cea mai mare lichiditate din piata, de 2,93 milioane lei, in timp ce actiunile au inchis in stagnare la 2,30 lei. Tot din sectorul bancar, titlurile BRD SocGen (BRD) au scazut cu 0,65%, pana la pretul de 15,30 lei, pe rulaje de 1,71 milioane lei.

Din sectorul societatilor de investitii financiare, s-au remarcat titlurile SIF Oltenia (SIF5), cu schimburi de 2,57 milioane lei, iar cotatia s-a mentinut la 1,93 lei. Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) au pierdut 1,82%, la pretul de 1,62 lei, pe tranzactii in valoare de 1,47 milioane lei.

Pe de alta parte, din segmentul energetic, actiunile Transelectrica (TEL) au atras o lichiditate de 1,36 milioane lei, iar pretul a crescut cu 1,45%, la 21 lei.

Cele mai tranzactionate titluri din piata au fost cele ale Altur Slatina (ALT), cu un volum, de 5,95 milioane de actiuni. Cotatia a urcat cu 2,41%, la 0,0573 lei, in urma unor schimburi de doar 350.824 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri