Daca propunerea va fi aprobata de actionari, directoratul Erste va putea emite pana in 2015 pana la 100 milioane de actiuni, urmand ca pretul emisiunii si conditiile de vanzare sa fie stabilite ulterior de directorat, cu aprobarea consiliului de supraveghere.

"Erste Group Bank AG doreste sa creeze premisele indeplinirii posibilelor viitoare cerinte de capital provenind din modificari ale reglementarilor legale, partial sau integral prin intermediul unor majorari ale capitalului social. In plus, dezvoltarea viitoare a societatii, care ar putea necesita cumpararea altor societati comerciale sau de participatii in alte societati comerciale, ar trebui asigurata. Pentru ambele scopuri va fi necesara dotarea societatii cu capital suplimentar", se arata in convocator.

De asemenea, actionarii Erste vor trebui sa aprobe distribuirea profitului de 386,75 milioane euro, obtinut in 2009, sub forma unui dividend in valoare de 0,65 lei/actiune. Tot in cadrul adunarii generale, actionarii vor discuta despre indemnizatia pentru consiliul de supraveghere, propunerea fiind de 350.000 euro.

Actionarii bancii austriece vor lua o decizie cu privire la propunerile conducerii in 12 mai.