Firma de brokeraj Intercapital Invest a fost selectata dintr-o lista de 18 brokeri pentru a intermedia listarea Bursei de Valori Bucuresti, au decis ieri administratorii Bursei in sedinta de Consiliu.

“A fost stabilit un caiet de sarcini, niste criterii, iar in urma unei analize facute de executivul Bursei, Intercaital a fost selectat pentru a intermedia listarea. Practic, Consiliul BVB a tinut cont de aceasta analiza. Termenul de listare stabilit este de 45 de zile de la semnarea contractului cu intermediarul, deci undeva in luna iunie dupa estimarile noastre”, a declarat pentru Wall-Street Stere Farmache (foto), presedintele BVB.

El a mai spus ca dupa desemnarea intermediarului responsabil de listare, sarcinile principale ii revin acestuia.

"Listarea Bursei de Valori Bucuresti pe propria platforma este un eveniment important pentru piata de capital si consideram ca Intercapital a facut o oferta foarte buna", a declarat pentru Wall-Street Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest.

Caietul de sarcini pentru intermediarea ofertei publice a Bursei de Valori Bucuresti a fost achizitionat de catre 12 intermediari de pe piata de capital, declara saptamana trecuta directorul general al Bursei, Anca Dumitru.

Vineri a fost ultima zi in care brokeri au mai putut depune oferta tehnica si pe cea financiara in vederea intermedierii listarii, criteriul folosit pentru atribuirea contractului fiind "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic".

Criteriile propuse de Consiliul Bursei la inceputul acestui an pentru selectarea brokerului care va intermedia listarea BVB prevedeau ca acea firma de brokeraj sa presteze toate categoriile de servicii de investitii financiare si sa fie inscrisa in registrul CNVM, sa fie participant activ la sistemul de tranzactionare al BVB in ultimii 3 ani, sa beneficieze de un nivel ridicat de notoritate, sa nu aiba reprezentanti in consiliile de administratie ale unui alt operator de piata si sa nu fi fost sanctionata de CNVM, BNR sau alte autoritati competente din statele membre in ultimii 2 ani.

De asemenea, Farmache a mai spus ca in sedinta de ieri a Consiliului s-a aprobat forma finala a venitului de buget si cheltuieli ce urmeaza sa fie trimisa actionarilor si s-au revazut modificarile de reglementare pe care bursa trebuie sa le faca pentru a raspunde cerintelor CNVM, privind introducerea de conturi globale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Infografic: Ce a facut directorul Bursei in cei trei ani de mandat