Fondul de investitii olandez MEI Roemenie en Bulgarije avea, la finalul lunii martie, investitii in valoare de 4,25 milioane euro in cele cinci societati de investitii financiare (SIF), potrivit buletinului lunar.
De la inceputul anului, activele fondului au urcat cu 25,7%, la 25,8 milioane euro, ca urmare directa a imbunatatirii sentimentului de pe piata de capital, conform documentului.

“Managementul fondului estimeaza ca sentimentul pozitiv din Romania va continua, in conditiile in care indicatorii companiilor mici si mijlocii se mentin atractivi. Interesul pentru Bulgaria este in crestere. Conducerea fondului isi va majora procentul (din active, n.r.) investit in Bulgatia, pe fondul asteptarilor ca piata de capital locala va reactiona fata de semnele de revenire ale economiei bulgare”, explica reprezentantii MEI Roemenie en Bulgarije.

Printre primele 10 actiuni in functie de investitii se afla titlurile Prospectiuni (PRSN), Condmag (COMI), Iproeb (IPRU) si Rompetrol Well Services (PTR). De asemenea, in aceeasi categorie intra si SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2) si SIF Transilvania (SIF3).

Fondul investeste 74,7% din active pe piata de capital din Romania, in timp ce 17,9% sunt plasate pe bursa din Bulgaria. Valoarea unitara a activului net era, la finalul lui martie, de 10,28 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri