De la inceputul anului, activele fondului au urcat cu 25,7%, la 25,8 milioane euro, ca urmare directa a imbunatatirii sentimentului de pe piata de capital, conform documentului.

“Managementul fondului estimeaza ca sentimentul pozitiv din Romania va continua, in conditiile in care indicatorii companiilor mici si mijlocii se mentin atractivi. Interesul pentru Bulgaria este in crestere. Conducerea fondului isi va majora procentul (din active, n.r.) investit in Bulgatia, pe fondul asteptarilor ca piata de capital locala va reactiona fata de semnele de revenire ale economiei bulgare”, explica reprezentantii MEI Roemenie en Bulgarije.

Printre primele 10 actiuni in functie de investitii se afla titlurile Prospectiuni (PRSN), Condmag (COMI), Iproeb (IPRU) si Rompetrol Well Services (PTR). De asemenea, in aceeasi categorie intra si SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2) si SIF Transilvania (SIF3).

Fondul investeste 74,7% din active pe piata de capital din Romania, in timp ce 17,9% sunt plasate pe bursa din Bulgaria. Valoarea unitara a activului net era, la finalul lui martie, de 10,28 euro.