Stoica: Autorizarea Apollo-X este tergiversata de Depozitarul Central

Platforma alternativa de tranzactionare Apollo-X nu a fost inca autorizata de catre CNVM, deoarece nu a fost semnat contractul de post-tranzactionare cu Depozitarul Central, a declarat pentru Wall-Street Septimiu Stoica, initiatorul sistemului.
“Documentatia a fost depusa la CNVM din octombrie 2009, insa nu este completa deoarece nu am semnat contractul de post-tranzactionare cu Depozitarul Central. Clauzele contractului pe care ni l-a propus Depozitarul nu erau egale cu cele ale Bursei de Valori. Ni s-a propus un comision brut, care este de pana la 10 ori mai mare decat cel oferit BVB, si in conditiile acestea nu avem competitivitate, de aceea nu am dorit sa-l semnam”, a explicat Septimiu Stoica.

Demersurile lansarii platformei au fost initiate de societatea de brokeraj Bucuresti Global Invest. Stoica ne-a explicat ca tergiversarile care dureaza de peste un an de zile, ar putea duce chiar la retragerea casei de brokeraj, insa va continua aceste demersuri indiferent daca va avea alti actionari sau o va face pe cont propriu.

“Sistemul in sine este proprietatea mea intelectuala si proiectul meu, iar parteneriatul cu societatea de intermediere este doar un vehicul. Daca brokerul va renunta ma voi duce la altii sau o voi face singur. Voi lupta in orice formula”, sustine Stoica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri