Depozitarul Central a inregistrat actiunile Daimler si Deutsche Bank

Depozitarul Central a inregistrat in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear actiunile constructorului de automobile Daimler AG si cele ale Deutsche Bank AG, ambele fiind listate pe bursele din Frankfurt si Londra, a anuntat Depozitarul.
"La baza acestei operatiuni a stat solicitarea unui participant la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central, in vederea desfasurarii de operatiuni de decontare transfrontaliera", potrivit comunicatului Depozitarului Central, citat de NewsIn.

Pana acum, la solicitarea intermediarilor, Depozitarul Central a mai inregistrat in sistemul propriu actiunile OMV, Deutsche Boerse si CEZ, cu acestea fiind deja inregistrate tranzactii de investitorii romani, care au fost decontate la costuri mult mai mici prin sistemul RoClear.

De asemenea, Depozitarul a inregistrat in sistemul de compensare-decontare si registru si certificatele pe indicii ROTX si CROX, emise de Volksbank Austria, la cererea casei de brokeraj Fairwind Securities, precum si certificatele cu principal garantat emise tot de Volksbank Austria, avand ca activ suport un cos de actiuni emise de Verbund, Voestalpine, OMV si Telekom Austria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri