Actiunile companiilor aeriene se depreciaza masiv

Titlurile marilor companii aeriene europene s-au depreciat masiv in debutul sedintei de astazi, cu 4-5%, in contextul in care suspendarea traficului aerian european provoaca pierderi de sute de milioane de euro, potrivit Les Echos.
Titlurile companiei aeriene Air France-KLM si ale companiei ADP, ce administreaza aeroportul din Paris, s-au depreciat cu aproape 5%, conform NewsIn.

De asemenea, actiunile companiei germane Lufthansa au pierdut aproape 5% din valoare la bursa din Frankfurt. La bursa din Londra, titlurile companiei British Airways se depreciau astazi dimineata cu aproape 4%.

Iberia, cea mai mare companie aeriana spaniola, a inregistrat un declin al valorii actiunilor de 4% la deschiderea bursei din Madrid, in pofida redeschiderii tuturor aeroporturilor spaniole inca de ieri.

Potrivit unei estimari preliminare facute vineri de Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), impactul financiar al norului de cenusa vulcanica asupra companiilor aeriene este de peste 200 de milioane de dolari pe zi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri