Indicii Bursei de la Bucuresti (BVB) au incheiat pe minus sedinta de tranzactionare de marti, desi au evoluat pe verde in cea mai mare parte a zilei, sectorul SIF fiind cel mai afectat de presiunea la vanzare, cu o pierdere de 2%, in timp ce piata a scazut cu doar 0,3% pe ansamblu.
Lichiditatea in piata de actiuni a BVB a scazut marti la 24,21 milioane lei (5,82 milioane euro), fata de nivelul inregistrat in sedinta precedenta, de 34,76 milioane lei (8,36 milioane euro).

Pe segmentul instrumentelor cu venit fix, tranzactiile cu titluri de stat au generat din nou un rulaj spectaculos, de 101,12 milioane lei (24,31 milioane euro).

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu 0,38%, iar indicele compozit, BET-C, a pierdut 0,29%. Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a scazut din nou cel mai mult, cu 2,01%, in timp ce indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a pierdut 0,13%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborat cu 1,05 iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a scazut cu 0,26%.

“Probabil ca investitorii au manifestat neincredere fata de evolutiile pozitive ale pietelor externe si au preferat sa marcheze profiturile partial sau total. Daca bursele internationale vor scadea zilele urmatoare, dand dreptate vanzatorilor de astazi, vor continua si la BVB corectiile. Daca acestea vor evolua pozitiv in continuare, probabil si la noi se va mai indeparta negativismul”, a explicat Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest.

Brokerul motiveaza scaderile din finalul sedintei de tranzactionare printr-o stare de asteptare, manifestata in primele ore ale zilei prin volume anemice, urmata de confirmarea incertitudinilor, prin vanzarea unui jucator de calibru.

In sedinta de ieri cea mai mare crestere s-a inregistrat pe titlurile Siretul Pascani SA (SRT), care s-a apreciat cu 14,94%, pretul de inchidere fiind de 0,0577 lei/actiune, iar cea mai mare scadere s-a inregistrat pe titlurile Carbochim SA (CBC), care a pierdut in sedinta de azi 6,54%, ajungand pana la pretul de 4 lei/actiune.

Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au atras din nou cel mai mare rulaj, de 7,06 milioane lei, si s-au depreciat cu 1,06%, la cotatia de 1,87 lei.

Titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) s-au ieftinit mai puternic - cu 2,07% - pana la cursul de 1,42 lei, in timp ce lichiditatea s-a cifrat la 3 milioane lei.

In sectorul bancar, pretul unei actiuni Banca Transilvania (TLV) a coborat cu 0,44%, la 2,25 lei, in urma unor schimburi de 3,27 milioanne lei. Titlurile BRD SocGen (BRD) au suferit o corectie de 0,65%, pana la 15,20 lei, pe un rulaj de 1,56 milioane lei.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri