Potrivit deciziilor luate in cadrul AGA si transmise Bursei de Valori Bucuresti, castigul de anul trecut va fi folosit in cea mai mare parte pentru acoperirea pierderilor din 2008, in timp ce aproape 1 milion de lei va fi alocat pentru constituirea rezervelor legale.

In acelasi timp, Biofarm isi propune pentru acest an un program de investitii de aproape 20 milioane lei. Actionarii au aprobat o investitie de 7,9 milioane euro pentru o hala de productie si depozitare pentru medicamente de uz uman. Pentru acest proiect, Biofarm vrea sa acceseze si fonduri europene prin "Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice".

Anul trecut, producatorul de medicamente a obtinut un rezultat net de 19,64 milioane lei, la afaceri de 67,11 milioane lei.

Biofarm Bucuresti are un capital social de 109,48 milioane lei, divizat in 1,09 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportari, SIF5 Oltenia controla 20,18% din actiunile Biofarm, SIF Banat-Crisana - 15,35%, SIF Moldova - 11,46%, in timp ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 1,04% din capital.