Astfel, pe DE_DJIA, comisionul va creste pana la 1 leu per tranzactie, din care 0,7% va merge catre Bursa si 0,3% catre Casa Casa Romana de Compensatie.

Teodor Ancuta, presedintele Sibex, a explicat pentru Wall-Street ca majorarea comisioanelor deriva din valoarea foarte mare a contractelor. “Oricum, comisionul este de 5 ori mai mic decat la alte active - suport, chiar si la acest nivel”, a explicat Ancuta.

Si la contractele pe CO2, comisionul perceput de Bursa a fost modificat tot la 1 leu pentru tranzactiile de vanzare si cumparare.

De asemenea, a mai fost modificat impartirea in procente a comisioanelor tranzactiilor de la Sibex. Daca pana acum, bursa lua 0,6% si Casa de Compensatie 0,4%, dupa AGA de ieri, Sibex va primi 0,7% din comision.

Ancuta a explicat aceasta schimbare printr-o nevoie mai mare de capital, in sesnul derularii unor proiecte de marketing in acest an.

Bursa din Sibiu estimeaza pentru acest an un profit brut de 1,1 milioane lei si venituri in crestere cu 26% fata de anul trecut, la 4,67 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat in adunarea generala de actionari.

In 2009, operatorul a inregistrat venituri totale de 3,7 milioane lei si un rezultat net de 1,3 milioane lei. Pe de alta parte, cheltuielile s-au cifrat la 2,31 milioane lei.

De asemenea, actionarii BMFMS au mai decis si majorarea capitalului social cu 1,07 milioane lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anului 2009. Astfel, vor fi emise 1,07 milioane de titluri noi, cu valoarea nominala de 1 leu, care vor fi alocate gratuit actionarilor.

Capitalul social al Bursei va ajunge la 22,6 milioane lei.

Totodata, in cadrul AGA de miercuri a fost ales in functia de administrator presedintele SSIF Carpatica, Marius Trif, dupa ce Dichel Constantin a fost revocat din functie, din cauza incompatibilitatii in care se afla potrivit reglementarilor CNVM.