In urma afirmatiilor d-lui Nicolae Ghergus, Directorul Confident Invest, aparute in cotidianul online de business „Wall-Street”, in data de 22.04.2010, in articolul „Mariajul dintre BVB si Sibex - O solutie pentru piata de capital?”, cu referire la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, facem urmatoarele precizari, de natura a linisti actionarii institutiei si a le prezenta situatia reala:
Bursa din Sibiu este o institutie solida, atat pe plan national cat si international, cu rezultate financiare pozitive, care indica obtinerea unui profit ridicat. In anul 2009 Grupul Sibex, alcatuit din BMFM, CRC si Depozitarul Sibex a obtinut un profit de 4,8 milioane de lei. Acesta semnifica un castig de circa 33.000 de euro pe angajat. Ne intrebam cate societati din Romania se pot lauda cu astfel de performante? Putine sau chiar deloc. Fiecare salariat al grupului a reusit sa adica un profit de circa 1,6 salarii medii pe unitate (cheltuielile pe unitate cu salariile fiind de 19.300 euro pe angajat, aici incluzand fondul de salarii cu toate cheltuielile aferente, primele, tichetele de masa si remuneratiile CA-ului). Mai mult, o parte consistenta a veniturilor ultimilor ani a provenit din operatiunile cu instrumente financiare derivate care, datorita Sibex, sunt prezente pe piata de capital din Romania, devenind o alternativa pentru toti investitorii.

Tinand cont de toate acestea, consideram ca afirmatiile d-lui Nicolae Ghergus care recidiveaza in a ataca Sibex, si care declara ca la Bursa din Sibiu “este un grup de institutii care traiesc din capitalul actionarilor, din veniturile financiare datorate acestuia si ca “majoritatea actionarilor nu isi pot justifica investitia”, sunt de natura a prejudicia grav imaginea Bursei din Sibiu si a actionarilor acesteia. Afirmatiile presedintelui Confident Invest nu sunt fundamentate si nu au nicio valoare cu atat mai mult societatea condusa de domnia sa nu se afla in acest moment printre actionarii Sibex. De aceea, consideram ca ar fi mai indicat ca dl. Ghergus sa discute despre operatorul la care este actionar si sa puna respectivele probleme raportat la acesta.

In numele actionarilor, conducerii si angajatilor Grupului Sibex, asteptam scuzele d-lui Ghergus, cu mentinea ca putem intelege ca s-a aflat in necunostinta de cauza cand a facut respectivele afirmatii, si speram ca precizarile noastre l-au edificat cu privire la profitabilitatea Sibex.

Teodor Ancuta,
Presedinte Director-General S.C BMFM S.A


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri