Cel mai mare pret pe warranturile cu Fondul Proprietatea, la Bursa din Viena

Warrant-urile cu activ suport pe actiunile Fondului Proprietatea, emise de cehii de la Wood&Company, au atins ieri cel mai mare pret de pana acum, echivalentul a 0,6 lei pe o actiune, conform unor informatii din piata, provenite din datele Bloomberg.
Pretul unui lot de 1000 de warranturi pe Bursa din Viena a ajuns ieri la 72.850 de euro. Au fost tranzactionate 3 loturi, insumand 218.550 de euro.

Volumul redus denota faptul ca tranzactia a fost pregatita pentru un client exclusivist al cehilor, lucru normal tinand cont de natura premium a acestui produs sofisticat.

Adi Lupsan, directorul adjunct al Intercapital Invest, se asteapta ca pretul la care se tranzactineaza actiunile Fondului Proprietatea sa fie influentat de aceasta tranzactie de pe bursa din Viena.

“Pe o piata dezvoltata, warrant-urile nu au impact asupra pretului din spot al activului suport. Acest produs este conceput pentru o anumita categorie de investitori, si ofera o optiune suplimentara, un pret la o anumita scadenta. Insa investitorii romani nu sunt familiarizati cu acest gen de produse si, neavand repere pentru titlurile FP, vor lua aceste tranzactii ca punct de referinta si pretul va ajunge aproape de 0,6 lei”, a explicat Lupsan pentru Wall-Street.

Dupa primele tranzactii cu warranturi in luna ianuarie, pretul actiunulor FP pe piata romaneasca a fost influentat de tranzactiile de pe bursa din Viena.

Conform informatiilor din piata, ultimele preturi la care s-au facut tranzactii cu titlurile FP au fost de 0,55-0,56 lei/actiune.

Aceste instrumente au fost emise de Wood&Company in luna decembrie a anului trecut, fiind destinat unui numar foarte limitat si exclusiv de clienti institutionali ai companiei cehe.

Warrant-ul este un instrument financiar derivat care ii confera detinatorului dreptul ca la scadenta, proprietarul sa detina respectivele titluri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
ASF anunta masuri de stabilizare a pietei RCA
Setari Cookie-uri