Cifra de afaceri a companiei de brokeraj Intercapital Invest a crescut cu 53,5% in primele trei luni ale anului, la 757,3 mii lei, fata de 531,6 mii lei in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania.
In primul trimestru, veniturile totale au inregistrat o crestere de peste 26,6%, de la 1,1 milioane lei in T1 2009, la 1,5 milioane lei in acest an, pe fondul cresterii de patru ori a valorii tranzactiilor cu actiuni si unitati de fond.

Astfel, In T1, Intercapital Invest a inregistrat in trimestrul I 2010 tranzactii cu actiuni si unitati de fond la Bursa de Valori Bucuresti in valoare de 144,9 milioane lei, in crestere de aproape patru ori fata de valoarea inregistrata in trimestrul I 2009 (36,8 milioane).

Valoarea tranzactiilor firmei cu instrumente derivate la BVB a fost in primele trei luni ale anului curent de de 6,3 milioane lei, in timp ce valoarea tranzactiilor cu obligatiuni a fost nesemnificativa (25,7 mii lei).

In ceea ce priveste activitatea de tranzactionare la Sibex, Intercapital Invest a intermediat tranzactii cu instrumente derivate in valoare de 73,1 milioane lei in trimestrul I 2010, fata de 53,2 milioane lei in trimestrul I 2009. Valoarea tranzactiilor cu actiuni la Sibex a fost de 520,2 mii lei.

Numarul clientilor investitori ai Intercapital Invest a atins 4.319 la sfarsitul trimestrului I 2010.

In primele luni ale acestui an, Intercapital a intermediat primele tranzactii bursiere din Romania cu certificate de emisii de gaze cu efect de sera si primele tranzactii cu actiuni Sibex. De asemenea, brokerul a adus la cota Bursei fondul OTP Green Energy si a lansat aplicatia gratuita StocksRO pentru urmarirea cotatiilor si graficelor actiunilor romanesti pe iPhone






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri