Depozitarul Central: Prima decontare transfrontaliera in alta valuta decat euro

Depozitarul Central a realizat vineri prima decontare transfrontaliera in alta valuta decat eurorespectiv in coroane cehesti, a anuntat institutia.
Totodata, Depozitarul Central a efectuat prima decontare transfrontaliera in relatia cu piata din Cehia, pentru actiunile emise de CEZ a.s., emitent dublu listat la Bursa de Valori din Praga (Prague Stock Exchange) si la Bursa de Valori din Varsovia (Warsaw Stock Exchange). Valoarea totala a decontarii a fost de 908.413,20 CZK, aproximativ 36.000 EUR.

“Iata ca, eforturile intreprinse de catre Depozitarul Central in anii anteriori, in ceea ce priveste stabilirea legaturilor transfrontaliere cu un numar de 16 tari din Europa, nu au ramas fara rezultat. Dupa Austria si Germania, sistemul a functionat perfect si pentru piata din Cehia. Suntem pregatiti in continuare si pentru alte astfel de decontari, Depozitarul Central putand sa desfasoare operatiuni cross-border pentru un numar de zece valute”, a declarat Adriana Tanasoiu (foto), director general, Depozitarul Central.

Depozitarul Central ofera participantilor sai posibilitatea decontarii transfrontaliere in franci elvetieni, coroane cehesti, coroane daneze, euro, lire sterline, forinti maghiari, zloti polonezi, coroane suedeze, dolari americani si lei (operatiunile in lei se pot desfasura la data curenta doar prin intermediul Clearstream Banking Luxembourg).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri