“Nu vrem sa luam companii de pe Bursa locala, am discutat cu companiile despre majorarea lichiditatii actiunilor prin dubla listare la Londra, dar nu am avut discutii concrete. Piata de capital din Londra beneficiaza de rulaje mai mari, de o vizibilitate mai buna si ofera si un mai mare interes din partea investitorilor institutionali din Marea Britanie si de la nivel global”, a explicat Nick Anstee (foto).

Anstee s-a declarat optimism in privinta economiei Romaniei si cea a Regatului Unit, afirmand ca se asteapta ca in curand cele doua tari sa isi revina din perioada de criza.

“Sunt optimist in privinta viitorul Romaniei. Am discutat cu investitori straini care sunt interesati sa investeasca in Romania, am discutat cu reprezentanti ai Camerei de Comert Britanice si cei deja prezenti in tara au afirmat ca vor continua sa investeasca pe plan local”, a afirma ambasadorul centrului financiar londonez.

In Romania, activeaza peste 4.000 de companii britanice care au investit 4,5 miliarde euro, iar in 2009 valoarea s-a ridicat la 1,4 milioane euro.