Actionarii Bancii Transilvania au aprobat listarea la Viena

Actionarii Bancii Transilvania (TLV) au aprobat in cadrul adunarii generale listarea pe Bursa din Viena a emitentului si majorarea capitalului cu 391,5 milioane lei, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
“Hotararea actionarilor, de intrare a Bancii Transilvania la listarea pe Bursa de Valori Viena, va aduce companiei titluri mai lichide, atractivitate sporita pentru investitorii straini, respectiv mai multa vizibilitate. BT va avea, astfel, o listare duala a actiunilor, atat la Bursa de Valori Bucuresti - unde este prezentă din 1997 -, cat si la Bursa de Valori Viena – din 2010”, se arata intr-un comunicat remis presei.

De asemenea, actionarii si-au ales si noul Consiliul de Administratie, format din Horia Ciorcila, fondatorul BT, Rober Rekkers, director general al bancii, Carmen Retegan, Radu Palagheanu, Peter Franklin, din partea BERD, Roberto Marzanati si Costel Ceocea, de la SIF Moldova.

Dintre acestia, au fost reconfirmati Horia Ciorcila, Robert Rekkers si Roberto Marzanati.

Banca Transilvania a obtinut in primele trei luni ale anului un profit net de 16 milioane lei si estimeaza un rezultat brut de 150 milioane lei pentru acest an.

Emitentul are un capital social de 1,08 miliarde lei, impartit in 1,08 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. Principalul actionar este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o detinere de 14,61%, si Bank of Cyprus, cu o participatie de 9,7%.

Valoarea de piata a bancii este de 2,41 miliarde lei (0,548 mld. euro), conform ultimului pret de 2,22 lei/actiune.

Cititi si Banca Transilvania, in scenariul listarii la Viena. Care sunt sansele de succes?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri