Pretul pe actiune a fost stabilit la 312.50 zloti polonezi (79,64 euro), o valoare considerata de catre analisti modesta fata de companiile de profil din regiune.

Compania de asigurari ar putea fi, in scurt timp, inclusa in indicele celor mai tranzactionate companii de la Bursa din Varsovia, WIG20, declara la inceputul lunii presedintele bursei, Ludwik Sobolewski. Aceasta perspectiva a determinat interesul puternic din partea investitorilor institutionali, sustin analistii.

Dintre investitorii institutionali care au subscris ofertei PZU, 59% au fost din Polonia si 41% din alte tari, potrivit ministrului de trezorerie.

Intr-un comunicat separat, Credit Suisse Group a anuntat ca oferta a atras circa 250.000 de investitori de retail si peste 300 institutionali. De la inceputul operatiuni in 20 aprilie, investitorii de retail au subscris 7 milioane de actiuni PZU.

Free-float-ul companiei este de 29,9%, sau 25,8 milioane actiuni, ceea ce indica ofertei valoarea de 2,06 miliarde euro. Actiunile vor intra pe piata reglementata a Bursei din Varsovia in jurul datei de 14 mai.