Oferta PZU pentru investitorii institutionali, suprasubscrisa de noua ori

Oferta publica initiala a asiguratorului polonez PZU a fost suprasubscrisa de noua ori pe transa pentru investitorii institutionali, confirmand astfel interesul in cel mai mare IPO din Europa de la finalul anului 2007, potrivit unui comunicat al ministrului trezoreriei din Polonia, citat de Wall Street Journal.
Pretul pe actiune a fost stabilit la 312.50 zloti polonezi (79,64 euro), o valoare considerata de catre analisti modesta fata de companiile de profil din regiune.

Compania de asigurari ar putea fi, in scurt timp, inclusa in indicele celor mai tranzactionate companii de la Bursa din Varsovia, WIG20, declara la inceputul lunii presedintele bursei, Ludwik Sobolewski. Aceasta perspectiva a determinat interesul puternic din partea investitorilor institutionali, sustin analistii.

Dintre investitorii institutionali care au subscris ofertei PZU, 59% au fost din Polonia si 41% din alte tari, potrivit ministrului de trezorerie.

Intr-un comunicat separat, Credit Suisse Group a anuntat ca oferta a atras circa 250.000 de investitori de retail si peste 300 institutionali. De la inceputul operatiuni in 20 aprilie, investitorii de retail au subscris 7 milioane de actiuni PZU.

Free-float-ul companiei este de 29,9%, sau 25,8 milioane actiuni, ceea ce indica ofertei valoarea de 2,06 miliarde euro. Actiunile vor intra pe piata reglementata a Bursei din Varsovia in jurul datei de 14 mai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri