Numarul de investitori inscrisi in registrele Fondului a urcat cu 2% fata de finalul lui 2008, la 94.545. Valoarea totala a portofoliilor detinute de investitori la data sfarsitul anului trecut este de 11.589 mil. lei.

La finalul anului trecut, portofoliul mediu al unui investitor compensat integral se ridica la 1.566 euro, in timp ce valoarea cea mai ridicata a portofoliului mediu, de 5.223 euro, se inregistra la clientii institutiilor de credit.

Cel mai redus portofoliu mediu era al unui investitor care tranzactiona prin intermediul unei societati de servicii de investitii financiare (SIF), de 1.355 euro, valoare cu 34% mai mare decat cea de la finalul lui 2008.

Pe de alta parte, portofoliul mediu al unui investitor intr-o societate de administrare a investitiilor (SAI) a fost de 2.422 euro, cu 28% mai mic decat cel de la sfarsitul anului precedent.

Cota de distributie anuala pentru acest an a fost stabilita la 1,41% din veniturile caselor de brokeraj si ale institutiilor care actioneaza pe piata de capital.

Scopul Fondul este de a compensa investitorii in situatia incapacitatii societatilor de servicii de investitii financiare de a returna fonduri banesti si/sau instrumentele financiare datorate sau care apartin investitorilor, care au fost detinute in numele acestora, cu ocazia prestarii de servicii financiare sau de administrare a portofoliilor individuale de investitii.

Fondul compenseaza in mod egal si nediscriminatoriu investitorii in limita unui plafon maxim reprezentand echivalentul in lei a 11.000 euro/investitor.