Societatea de servicii de investitii financiare Fairwind Securities, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, a lansat un nou produs care ofera clientilor posibilitatea de a imprumuta pana la 50% din valoarea portofoliului, in scopul cumpararii de actiuni lichide listate pe piata locala.
“Le oferim clientilor nostri imprumuturi destinate cumpararii de actiuni, avand ca si colateral portofoliul clientului. Suma maxima care poate fi imprumutata este de pana la 50% din valoarea actiunilor cu lichiditate mare din portofoliul detinut de client in contul deschis la Fairwind Securities S.A.. In limita sumei respective, prin intermediul Fairwind, pot fi cumparate actiuni la orice societate listata pe piata locala”, a declarat Corina Palanciuc, director general adjunct Fairwind Securities.

Actiunile cu lichiditate mare ce vor fi luate in considerare la acordarea imprumutului sunt: actiunile SIF-urilor, precum si actiunile BRD Groupe Societe Generale (BRD), Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP), Erste Group Bank (EBS) si SNTGN Transgaz (TGN).

Imprumuturile se acorda in lei, la o dobanda lunara de 1,67%, iar fiecare cerere va fi discutata individual de Fairwind Securities. Precizam ca fiecare imprumut poate fi aprobat numai in limita fondurilor companiei, conform reglementarilor in vigoare, precum si anumitor criterii stabilite de societate.

Citeste un interviu cu Andrei Stefan, directorul Fairwind Securities


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri