Antreprenorul Marius Ghenea, prezent la deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti, a afirmat ca in 2009 a avut un plan de listare pentru grupul FiT Distribution, dar evolutia economica l-a determinat sa isi regandeasca strategia de dezvoltare.
“Poate ca vom face acest pas in momentul in care o sa vedem, cu adevarat, o relansare a economiei, probabil in 2011”, a declarat Marius Ghenea (foto).

Ghenea a afirmat ca in acest moment are si alte alternative pentru a obtine finantare, printre care se enumara si un exit partial in favoarea unor investitori straini.

Presedintele FiT Distribution a afirmat ca este una dintre cauzele pentru care mai multe companii din domeniul tehnologiei nu sunt listate la Bucuresti este lipsa unei recunoasteri la nivel local.

“Pe de alta parte, SoftWin se bucura de o recunoastere atat pe plan local, cat si international si ar fi putut sa faca cu succes o oferta publica initiala la Bursa, insa, in prezent, ei au ajuns in situatia in care au depasit problemele de finantare si detin resurse financiare serioase pentru dezvoltarea ulterioara”, a explicat Marius Ghenea.

El considera ca fiecare etapa de dezvoltare a unei companii presupune un anumit tip de finantare.

“Nu cred ca joint-venture sau listarea este mai ieftina sau mai scumpa. Cea mai simpla modalitate de finantare mi se par, in continuare, creditele bancare si accesarea de fonduri europene, pentru ca apoi sa se ia decizia de vanzare a unei participatii din capital, indiferent daca este de tip privat sau public”, a mai declarat antreprenorul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Setari Cookie-uri