Indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) a inregistrat in sedinta de tranzactionare de joi o pierdere de 347.80 de puncte, respectiv 3,02%, dupa ce in timpul zilei a raportat o pierdere si de aproape 1.000 de puncte.
Unii traderii speculeaza ca aceasta scadere semnificativa din timpul sedintei a fost cauzata de o eroare umana, cum ar fi faptul ca in cadrul platformei electronice a fost introdusa o valoare gresita. Pe de alta parte, reglementatorii ofera putine detalii, explicand ca aceasta diferenta va fi investigata, scrie Washington Post.

In cadrul sedintei de ieri, actiunile Accenture au scazut de la 40 dolari pana la aproape zero pentru ca reveni apoi la valoarea initiala. O alta eroare a fost identificata si in cadrul titlurilor Procter&Gamble, care se tranzactiona la Bursa din New York pentru 54 dolari, iar pe Nasdaq actiunile se vindeau pentru 39 dolari.

De asemenea, aproape 1,3 miliarde de actiuni au fost tranzactionate pe piata americana intr-un timp de 10 minute, volum de sase ori mai mare decat media. Ulterior, Nasdaq a decis suspendarea tranzactiilor pentru 286 de actiuni in momentul in care deprecierile s-au majorat semnificativ. Astfel, 700 miliarde de dolari s-au pierdut in opt minute, fara a exista o cauza clara.

Variatiile dramatice de ieri au alimentat dezbaterile de la Washington privind reglementarea pietei de capital americane. Desi NYSE detine masuri de siguranta pentru a opri tranzactionare actiunilor in timpul unei perioade de panica, investitorii mai au la dispozitie 10 alte platfome unde isi pot continua activitatea.

Bloomberg noteaza faptul ca institutiile de reglementare vor revizui activitatea de joi pentru a determina daca cresterea numarului de platforme de tranzactionare a dus la incapacitatea burselor de a administra volumele foarte mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri