Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (SBX) a raportat o pierdere de 360.478 lei (87.707 euro) in primul trimestru, comparativ cu profitul de 26.404 lei obtinut in perioada similara a anului trecut.
Cifra de afaceri a Sibex a urcat cu 30%, pana la 482.050 lei (117.079 euro).

Veniturile bursei au urcat cu 11%, pana la 566.075 lei, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu 94%, pana la 924.403 lei, in primele trei luni ale anului fata de intervalul ianuarie-martie din 2009, conform rezultatelor financiare publicate de catre Sibex.

“Cresterea cheltuielilor a fost cauzata in special de faptul ca, pe primele 3 luni ale anului, BMFMS a suportat cheltuielile de conectare a intermediarilor la sistemul de tranzactionare Trayport. Pe langa cheltuielile mentionate, o pondere semnificativa o detin si cele realizate pentru acoperirea costurilor altor activitati legate de imaginea Bursei, respectiv proiectele de dezvoltare a pietei spot”, se indica in comunicat remis de Bursa.

Oficialii Sibex se asteapta ca profitul pe primul semestru sa se situeze la valoare de circa 400.000 lei.

Pentru acest an, Bursa se asteapta la un profit brut de de 1,56 milioane lei si la venituri cu 26% mai mari. Sibex s-a listat pe propria piata spot in data de 22 ianuarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri