Operatorul de stocare a gazelor naturale Niska Gas Storage Parners LLC a atras in oferta sa initiala de vanzare 359 milioane dolari, in ciuda evolutiei extrem de volatile de saptamana trecuta a pietei de capital americana, scrie Business Week.
Actiunile Niska au fost achizitionate in sedinta de ieri la un pret de 20,5 dolari, iar cele 17,5 milioane de titluri au atras valoarea de 359 milioane dolari. In acest moment, compania este evaluata la un pret de 6,65 ori mai mare decat valoarea sa contabila.

Oferta de vanzare a fost intermediata de Goldman Sachs si Morgan Stanley.

Dupa probleme inregistrate de bursele americane in 6 mai, companii precum Ryerson Holding Corp si Smile Brands Group Inc. si-au amanat IPO-urile din cauza volatilitatii prin care trece piata americana. In aceasta saptamana, actiunile din Statele Unite si-au revenit pe fondul politicii adoptate de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

“Europa a oferit o alinare pentru problemele prin catre trece, iar investitorii au preferat sa reintre in piata, ceea ce a ajutat ofertele publice initiale. Investitorii urmaresc ofertele initiale ale fiecarei companii, insa se observa disponibilitatea de a realiza achizitii si asta e un semn bun”, a precizat Scott Billeadeau, manager la Fifth Third Asset Management.

In luna mai, circa 12 companii din intreaga lume si-au amanat sau retras intentia de listare din cauza scaderilor acute inregistrate de pietele de capital. Incertitudinea din piata a afectat si companiile chineze, MIE Holdings Corp si Kingtone Wirelessinfor Solution Holding renuntand pentru moment la ofertele care le puteau aduce 96 milioane dolari, respectiv 24 milioane dolari.

“Piata IPO-urilor este, desigur, una plina de surprize. Cateodata exista, iar in momentele in care pietele globale devin nervoase se reduce sau dispare in intregime. Este o evolutie normala pentru acest segment al pietelor de capital”, considera Stephen Schwarzman, presedintele Blackstone.

Totusi, in aceasta saptamana, Noranda Aluminum Holding Corp si Express Inc isi vor incerca norocul pe piata americana, in incercarea de a atrage 266,7 milioane dolari, respectiv 320 milioane dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Start-up de agricultura Holde Agri Invest - listare pana in iunie
Setari Cookie-uri