Teraplast a facut profit de 2,5 mil. lei in T1

Producatorul de profile si tevi din PVC Teraplast Bistrita (TRP) a raportat un profit net 2,48 mil. lei in primul trimestru al anului, in scadere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
De asemenea, cifra de afaceri a companiei din perioada ianuarie-martie s-a ridicat la 34,3 mil. lei, in crestere cu 14% fata de intervalul similar de anul trecut.

“Asa cum ne-am asteptat primele trei luni ale anului au fost extrem de dificile pentru business, din cauza intarzierilor cu care s-au facut platile pentru proiectele publice deja realizate, a lipsei de finantare din partea institutiilor bancare pentru proiectele private, a dificultatii cu care institutiile statului au accesat cofinantarea pentru proiectele publice, dar si din cauza conditiilor meteorologice, iarna din 2010 fiind mai lunga si mai geroasa decat cele din anii precedenti. Cu toate acestea am reusit ca in primele trei luni din 2010 sa obtinem rezultate mai mari cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut", spune Florin Urite, director general al Teraplast.

Compania a investit 2,2 mil. lei, suma indreptata catre dezvoltarea parcului industrial din judetul Bistrita-Nasaud si extinderea portofoliului de sisteme.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri