Cifra de afacerile a scazut cu 21%, la 5,81 milioane lei, in timp ce veniturile s-au comprimat cu 31%, pana la 9,54 milioane lei.

De asemenea, costurile s-au redus cu 30% in primele trei luni, la 9,55 milioane lei, fata de cheltuielile din intervalul similar al anului trecut.

“In contextul economic actual, performantele comerciale si financiare ale VES in primele 3 luni ale anului 2010 sunt incurajatoare. Dupa un an 2009 dificil, in care compania s-a confruntat cu multe provocari, am inceput sa controlam profitabilitatea companiei. Urmatorul trimestru speram sa confirme ipotezele fundamentale din modelul de redresare setat la inceputul anului”, a declarat Alexandru Farcas (foto), presedintele consiliului de administratie al companiei, intr-un comunicat.

Directorul general al companiei considera ca rezultatele obtinute sunt o consecinta a numeroase proiecte intreprinse in ultimele luni, menite pe de o parte sa creasca eficienta procesului de productie, iar pe de alta parte sa imbunatateasca pozitia companiei pe piata.

Producatorul si-a bugetat in acest an un profit net de 1,44 milioane lei si mizeaza pe o crestere a valorii afacerilor cu 16%.

Compania are un capital social de 9,33 milioane lei, divizat in 93,31 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimelor raportari, actionarii principali ai companiei sunt Idifta Bucur, cu 11,54% din capital, si casa de brokeraj - WBS Romania, cu 11,57% din actiuni. Farcas Alexandru controleaza 8,07% din actiuni, in mod concertat cu firma Chimsport SA.

Valoarea de piata a companiei este de 5,77 milioane lei (1,38 mil. euro), conform ultimului pret de 0,0619 lei/actiune.