Ves Sighisoara a trecut pe pierderi in T1

Producatorul de vase emailate si sobe VES Sighisoara (VESY) a obtinut o pierdere de 18.648 lei in primul trimestru al anului, fata de profitul de 22.989 lei inregistrat in perioada similara din 2009, conform informatiilor financiare remise Bursei de Valori Bucuresti.
Cifra de afacerile a scazut cu 21%, la 5,81 milioane lei, in timp ce veniturile s-au comprimat cu 31%, pana la 9,54 milioane lei.

De asemenea, costurile s-au redus cu 30% in primele trei luni, la 9,55 milioane lei, fata de cheltuielile din intervalul similar al anului trecut.

“In contextul economic actual, performantele comerciale si financiare ale VES in primele 3 luni ale anului 2010 sunt incurajatoare. Dupa un an 2009 dificil, in care compania s-a confruntat cu multe provocari, am inceput sa controlam profitabilitatea companiei. Urmatorul trimestru speram sa confirme ipotezele fundamentale din modelul de redresare setat la inceputul anului”, a declarat Alexandru Farcas (foto), presedintele consiliului de administratie al companiei, intr-un comunicat.

Directorul general al companiei considera ca rezultatele obtinute sunt o consecinta a numeroase proiecte intreprinse in ultimele luni, menite pe de o parte sa creasca eficienta procesului de productie, iar pe de alta parte sa imbunatateasca pozitia companiei pe piata.

Producatorul si-a bugetat in acest an un profit net de 1,44 milioane lei si mizeaza pe o crestere a valorii afacerilor cu 16%.

Compania are un capital social de 9,33 milioane lei, divizat in 93,31 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimelor raportari, actionarii principali ai companiei sunt Idifta Bucur, cu 11,54% din capital, si casa de brokeraj - WBS Romania, cu 11,57% din actiuni. Farcas Alexandru controleaza 8,07% din actiuni, in mod concertat cu firma Chimsport SA.

Valoarea de piata a companiei este de 5,77 milioane lei (1,38 mil. euro), conform ultimului pret de 0,0619 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri