Grupul Sibex, alcatuit din Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, Casa Romana de Compensatie si Depozitarul Sibex, a lansat astazi doua noi instrumente derivate: contractul futures pe actiunile bursei si contractul pe raportul spot dolar SUA/aur, odata cu inaugurarea noului sediu din Bucuresti.
Contractul futures pe actiunile Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, (Sibex) are simbolul DESBX, scadente trimestriale de pana la 12 luni, iar marimea obiectului contractului este de 1000 de actiuni SBX, pasul de tranzactionare fiind de 0,0001 lei (0,1 lei/contract).

Actiunile SBX au fost lansate la tranzactionate pe piata spot administrata de Bursa din Sibiu in data de 22 ianuarie 2010. De atunci si pana in prezent investitorii au tranzactionat 3,95 milioane de actiuni, reprezentand 18,4% din capitalul social al bursei sibiene.

„Speram ca derivatele pe actiunile Sibex sa fie la fel de atractive pentru investitori ca si actiunile companiei, care au avut o evolutie buna de la lansare, atat sub aspectul lichiditatii cat si al pretului”, a declarat Teodor Ancuta (foto), presedinte director general Sibex

Contractul futures pe raportul spot dolar SUA/aur, are simbolul SIBGOLD_USD, scadente trimestriale de pana la 12 luni, iar marimea obiectului contractului este de 10 Troy Ounce (311,034768 grame), pasul de tranzactionare fiind de 0,1 dolari SUA.

Noul sediu este situat pe Bulevardul Magheru, numarul 27, fiind achizitionat de grupul Sibex dupa o investitie de aproximativ 180.000 de euro, suma incluzand si investitiile ulterioare, au explicat oficialii bursei sibiene.

„Noul sediu va fi destinat unor activitati diverse cum ar fi organizarea de conferinte de presa, intalniri de afaceri, seminarii sau cursuri organizate de Bursa din Sibiu, in calitatea sa de organism de formare profesionala atestat de CNVM (cursuri de brokeri, ASIF, control intern, sau de initiere in tranzactionarea derivatelor)”, a mai spus Ancuta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri