Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu, spera sa indeplineasca promisiunea de a lista in acest an minim 5 companii pe piata spot, desi spune ca emitentii sunt greu de convins mai ales din cauza lipsei de incredere in piata de capital.
“Suntem in discutii cu multe companii, sper sa ne tinem de promosiunea de a avea 5-10 emitenti pana la finalul anului. Este foarte greu si consider ca daca vom avea 5 noi emitenti, va fi foarte bine. Insa nu ne dorim sa facem transferuri, vrem sa aducem emitenti noi, sa crestem astfel piata de capital”, a explicat Teodor Ancuta.

Presedintele Sibex a mai spus ca daca in maxim doi ani nu vor dezvolta o piata de actiuni solida, isi vor concentra business-ul mai mult pe derivate.

Ancuta a mai spus ca a discutat cu mai multi politicieni despre o eventuala listare la Sibiu a companiilor de stat, insa ministrului Videanu ii e teama ca nu va putea strange multi bani de pe bursele romanesti.

“Tocmai de aceea noi oferim varianta dublei listari la Varsovia. Speram ca acest parteneriat sa ne ajute sa facem listari mari si sa ofere credibilitate potentialilor emitenti”, a mai spus Ancuta.

El mai spera ca in acest an pe Sibex sa aiba loc o listare de companie de stat.

In ce priveste emitentii privati, oficialii bursei sibiene poarta discutii cu mai mule societati, insa este nevoie de mult marketing, pentru rezolvarea problemei de credibilitate a pietei de capital.

Balanta Sibiu se muta de pe Rasdaq pe Sibex

Prima companie ce se va transfera de pe bursa bucuresteana pe cea sibiana va fi Balanta Sibiu, companie listata pe piata Rasdaq, ce se va tranzactiona in curand la Sibiu.

Procesul de transfer a actiunilor de la Depozitarul Central la Depozitarul Sibex exte aproape finalizat.

„Nu transferurile vrem sa fie activitatea noastra de baza. Piata de capital este mica si prin mutarea companiilor nu o dezvoltam, de aceea vrem sa aducem emitenti noi”, a declarat Minodora Budin, directorul Depozitarului Sibex.

Budin a mai spus ca sunt in discutii avansate cu mai multi depozitari din regiune pentru colaborari transfrontaliere, cel din Varsovia fiind printre cei mai importanti.

Teodor Ancuta a declarat ca in maxim 3 luni vor fi doi emitenti la Sibex prin listare directa. Printre acestia ar putea fi Transilvania Construct sau Aro Palace, companii ce sunt in discutii avansate, aproape de semnarea contractului de listare. De asemenea, presedintele Sibex a mai spus ca a primit o adresa din partea SIF4, ce isi anunta intentia de a se lista la Sibiu.

In a doua parte a anului, Sibex pregateste o majorare de capital printr-o oferta secundara, de circa 3 milioane de euro. Banii atrasi vor fi folositi la majorarea de capital a Depozitarului Sibex, la care bursa detine peste 65% din actiuni. Ancuta a explicat ca intermediarul ofertei ar putea fi tot BCR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri