Fondul Proprietatea a anuntat ca a depus in cursul zilei de ieri intreaga documentatie necesara pentru inregistrarea la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ca alt organism de plasament colectiv (AOPC) de tip special, potrivit unui comunicat al fondului.
FP trebuie inregistrat ca AOPC de tip special deoarece a fost constituit in scopul acordarii de despagubiri aferente imobilelor care nu pot fi restituite in natura, distinct de alte categorii de organisme de plasament colectiv mentionate in reglementarile arbitrului pietei de capital.

Fondul Proprietatea a anuntat la finalul lunii martie ca a depus cea mai mare parte din documentatia necesara pentru aceasta autorizare.

“Dupa inregistrarea Fondului Proprietatea la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare vor fi luate masurile legale in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti”, se arata in comunicatul FP.

Companiile care vor evalua
activele Fondului Proprietatea, un alt element premergator listarii, sunt firmele de consultanta KPMG Romania, Darian si JPA Audit & Consultanta.

Cel mai dorit emitent, mai aproape de listare. 2010, un termen realist?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
CORONAVIRUS Filipine devine prima ţară din lume care închide bursa
Setari Cookie-uri