Anca Dumitru, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, a declarat ca infiintarea cadrului regulamentar pentru produsele structurate la BVB este foarte important.
“Alegerea momentului la care vor debuta operatiunile bursiere cu astfel de produse va apartine in primul rand emitentului sau emitentilor de astfel de instrumente financiare. Personal, sper ca pana in toamna acestui an sa avem cel putin 3 serii de astfel de produse in oferta BVB”, a declarat Anca Dumitru (foto), pentru Wall-Street.

Bursa de Valori Bucuresti a primit astazi avizul din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a introduce produse structurate.

Sefa Bursei a afirmat ca in ultimele luni au existat discutii atat cu banci romanesti, cat si cu banci straine pentru introducerea de astfel de instrumente financiare.

Dumitru considera ca va trece o anumita perioada de timp pana cand vor intra in atentia tuturor investitorilor, deoarece produsele structurate sunt instrumente ceva mai complexe.

“De aceea, fara a ne astepta la volume importante de tranzactionare, credem totusi ca produsele structurate vor fi bine primite de acei participanti pe piata bursiera care au un comportament investitional ceva mai sofisticat”, completeaza ea.

Produsele structurate sunt instrumente de investitie create pentru a satisface nevoile care nu pot fi intampinate prin instrumentele financiare clasice disponibile pe pietele de capital. In cazul produselor structurate, activul suport poate varia de la monede straine pana la simple actiuni sau cosuri de actiuni; ele pot oferi investitorilor accesul la pietele accesibile mai greu.

Produsele structurate pot fi certificate, warrant-uri, pot avea active suport precum indici bursieri sau valutari, aur, petrol sau orice alta marfa, combinati de active si instrumente financiare.

Aceste produse structurate pot fi emise doar daca va exista un market-maker si nu vor avea o limita de variatie. Emitentii produselor structurate pot fi institutii de credit, firme de investitii, precum si alte institutii financiare.

Un exemplu de tip de produs structurat sunt warrant-urile cu activ suport pe actiunile Fondului Proprietatea, care se tranzactioneaza pe Bursa din Viena, si au fost mise de casa ceha de brokeraj Wood&Company.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri