Sima vrea administratori noi la Ves Sighisoara

Cristian Sima, directorul general al casei de brokeraj WBS Romania, propune actionarilor Ves Sighisoara (VESY) revocarea administratorilor societatii si alegerea unui nou consiliu, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
De asemenea, Sima vrea sa traga la raspundere in justitie pe Alexandru Farcas, presedintele companiei, si pe Stan Sorin, directorul general al VESY. Actionarul mai doreste sa fie prezentate toate transferurile de bani intre Ves Sighisoara si societatile Chimica, Chimsport si casa de brokeraj Ventrust.

Aceste puncte si programul de investitii cu finantare nerambursabila pentru 2011-2012, propus de conducerea societatii vor fi discutate de catre actionari in adunarea generala din 22 iunie.

In primul trimestru al anului
, producatorul a trecut pe pierderi, afisand un rezultat negativ de 18.648 lei.

Compania are un capital social de 9,33 milioane lei, divizat in 93,31 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimelor raportari, actionarii principali ai companiei sunt Idifta Bucur, cu 11,54% din capital, si casa de brokeraj - WBS Romania, cu 11,57% din actiuni. Farcas Alexandru controleaza 11,95%, in mod concertat cu firma Chimsport SA.

Valoarea de piata a companiei este de 5,06 milioane lei (1,2 mil. euro), conform ultimului pret de 0,0543 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri