“In aceasta perioada am lansat o promovare a Bursei din Sibiu si a concursului prin cursuri in marile centre universitare din tara. Motivul lansarii acestui concurs a fost nevoia de oameni noi si educati in piata, atat ca brokeri, cat si ca investitori”, a declarat Ovidiu Petre, director de marketing la Sibex.

Inscrierile pentru concurs se vor realiza pe site-ul casei de brokeraj Tradeville, care va oferi o platforma de tranzactionare de tip demo, in perioada 1-31 septembrie.

Suma initiala va fi 10.000 lei si se vor putea tranzactiona doar contractele cu activ suport actiunile SIF Oltenia (DESIF5), indicele americana Dow Jones (DEDJIA_RON) si derivatele pe valuta EUR/RON.

“Vrem sa venim in intampinarea studentilor de la facultatile de stiinte economice pentru ca acestia sa poata pune in aplicare cursurile, iar pentru ceilalti sa puna in practica informatiile pe care le primesc”, a afirmat Bogdan Barbieru, reprezentant al Tradeville.

Darius Cipariu (foto), director adjunct la Sibex, sustine ca initiativa acestui proiect educational pleaca de la ideea ca fara o informare adecvata bursa este doar un joc de noroc.

Concursul se va derula in perioada 1 octombrie-26 noiembrie, iar primii 30 de castigatori vor primi scolarizare gratuita si recunoscuta din partea Sibex pentru un curs de broker.