Bursele americane au deschis ultima sedinta a saptamanii in scadere, in contextul in care investitorii sunt in continuare ingrijorati de situatia statelor europene cu deficite mari si de zvonurile legate de destramarea Zonei euro, desi Germania a votat planul de salvare.
Dupa primele minute de tranzactionare, indicele Dow Jones scadea cu 1,4%, la 9.930,08 puncte, iar indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, pierdea 29,74 puncte, la 2.174,27 puncte. Indicele extins Standard & Poor's 500 a scazut cu 1,2%, la 1.058,79 puncte, dupa care a trecut pe verde, cu 0,07%, la 1.072,33 puncte in jurul orei 17.00, ora Romaniei.

Indicele Dow Jones a scazut pentru prima oara din februarie sub pragul de 10.000 puncte dupa ce Senatul american a aprobat setul de reforme financiare, iar Bundestagul a votat participarea Germaniei la planul de salvare a Greciei si a Zonei euro.

Investitorii si-au indreptat din nou atentia spre Europa. Bundestag-ul a votat vineri legea care permite Germaniei sa participe la planul de salvare in valoare de 1.000 miliarde de dolari, dar indicii principali europeni au continuat sa scada cu peste 1% in Europa. Traderii sunt ingrijorati ca tarile puternice precum Germania sau Franta vor fi impovarate de datorii masive, dupa ce vor oferi imprumuturi tarilor europene aflate in criza.

In Europa, indicii principalelor burse erau in scadere in jurul orei 17.00, ora Romaniei: FTSE 100, al pietei londoneze, scadea cu 1,69%, la 4.987,64 puncte, indicele DAX, de la Frankfurt, pierdea 2,46%, la 5.723,66 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, scadea cu 2,04% la 3.362,52 puncte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri