Banca Carpatica (BCC) isi va majora capitalul social cu 50,87 milioane lei, investitorii achizitionand 81,7% din totalul de actiuni disponibile pentru aceasta operatiune, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Banca a emis 622,5 milioane de actiuni noi din care 113,72 milioane de titluri nu au fost subscrise si vor fi anulate.

“Motivul majorarii a constat in capitalizarea bancii pentru a asigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice si sistemice si pentru a sustine liniile de afaceri ale bancii”, se indica in documentul remise pietei.

In urma operatiunii, capitalul social al Bancii Carpatica va urca la 278,95 milioane lei de la 228,07 milioane lei, cat este in prezent.

“Nivelul procentului de subscriere inregistrat in cadrul majorarii de capital recent incheiate, releva faptul ca Banca Comerciala Carpatica beneficiaza in continuare de sustinerea actionarilor, punandu-se astfel bazele unei dezvoltari sanatoase pe termen de lung”, sustin reprezentantii BCC.

Banca Carpatica a inregistrat o pierdere de 57,44 milioane lei in primele trei luni ale anului, de circa 5 ori mai mari decat rezultatul din perioada ianuarie-martie din 2009.

Principalii actionari ai bancii sunt Ilie Carabulea, cu o detinere de 36,45%, si Alin Albu, cu o participatie de 10,04%.

Valoarea de piata este de 189,98 milioane lei (45,3 mil. euro), conform ultimului pret de 0,0833 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Carpatica recruteaza doi directori de la RBS Romania