KBC ofera acces pe bursa din Viena prin platforma online

Incepand de astazi, uTrade, platforma de tranzactionare online a firmei de brokeraj KBC Securities, ofera acces online la bursa din Viena, o piata cu rulaj zilnic de 300 de milioane de euro.
Piata austriaca este una din cele mai lichide piete de capital din regiune, rulajul de 6 miliarde de euro pe luna inregistrat pe parcursul lui 2009 fiind de peste 50 de ori mai mare decat cel inregistrat la Bursa din Bucuresti.

Anul trecut, valoarea pietei austriece de capital a fost de 85 de miliarde de euro, aceasta inregistrand, in ultimii cinci ani, o crestere a capitalului atras si ofertelor publice superioara pietei romanesti.

"Suntem incantati sa ne extindem relatiile de afaceri pe care le avem cu KBC Securities prin colaborarea cu filiala din Romania a grupului. Platforma de tranzactionare online uTrade nu numai ca va oferi acces direct clientilor KBC Securities Romania la tranzactionarea pe bursa din Viena, ci va contribui si la cresterea interesului pentru piata austriaca”, a declarat Michael Buhl, CEO al bursei din Viena.

Piata austriaca este a 23-a piata straina disponibila online pe platforma uTrade, fiind introdusa la cererea clientilor brokerului.

“Exista legaturi economice puternice intre Romania si Austria, companii austriece importante fiind deja active pe plan local, fie direct, fie prin intermediul filialelor: Erste Bank, Raiffeisen Bank, OMV, Strabag, Vienna Insurance Group, Uniqa, Wienerberger, Voestalpine. Mai mult, analistii KBC Securities acopera deja, prin serviciile oferite clientilor, mai multe companii austriece”, a declarat Alex Ioan (foto), head of retail brokerage KBC Romania.

De asemenea, KBC Securities Romania este cel mai activ broker si formator de piata pentru actiunile Erste Bank pe Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste un bilant al platformei uTrade, la aproape 6 luni de la lansare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri