ASAM SA Iasi a achizitionat o cantitate de 5.800 MWh energie electrica, prin intermediul Bursei Romane de Marfuri, pentru care a platit 1,04 milioane lei, potrivit unui comunicat al BRM.
Pentru sedinta de tranzactionare desfasurata pe platforma electronica de tranzactionare, la BRM Terminal Iasi, a fost inregistrat un ordin initiator de cumparare pentru o cantitate de 5.800 MWh energie electrica livrare profilat MT. Energia electrica cumparata va acoperi necesarul ASAM SA Iasi pentru perioada august 2010 – iunie 2011.

Tranzactia a avut loc pe Piata la disponibil in Ringul energiei electrice, iar ordinele de sens contrar de vanzare au fost inregistrate din partea societatilor: Tinmar Ind SA, CEZ Vanzare SA, E.ON Moldova Furnizare, Transenergo Com SA.

Castigatoarea licitatiei a fost societatea Transenergo Com SA, care va livra cantitatea de 5.800 MWh energie electrica la pretul de 179,52 lei/MWh. Preturile de pornire ale licitatiei au variat intre 200 si 250 lei/MWh.

Ringul energiei electrice a fost lansat la BRM in luna februarie 2007, iar primele tranzactii cu energie electrica au avut loc o luna mai tarziu. Pana in prezent, au fost organizate in ringul bursier, 42 tranzactii cu energie electrica insumand o valoare de peste 173 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri