Pentru sedinta de tranzactionare desfasurata pe platforma electronica de tranzactionare, la BRM Terminal Iasi, a fost inregistrat un ordin initiator de cumparare pentru o cantitate de 5.800 MWh energie electrica livrare profilat MT. Energia electrica cumparata va acoperi necesarul ASAM SA Iasi pentru perioada august 2010 – iunie 2011.

Tranzactia a avut loc pe Piata la disponibil in Ringul energiei electrice, iar ordinele de sens contrar de vanzare au fost inregistrate din partea societatilor: Tinmar Ind SA, CEZ Vanzare SA, E.ON Moldova Furnizare, Transenergo Com SA.

Castigatoarea licitatiei a fost societatea Transenergo Com SA, care va livra cantitatea de 5.800 MWh energie electrica la pretul de 179,52 lei/MWh. Preturile de pornire ale licitatiei au variat intre 200 si 250 lei/MWh.

Ringul energiei electrice a fost lansat la BRM in luna februarie 2007, iar primele tranzactii cu energie electrica au avut loc o luna mai tarziu. Pana in prezent, au fost organizate in ringul bursier, 42 tranzactii cu energie electrica insumand o valoare de peste 173 milioane lei.