Printre conditiile cuprinse in directiva europeana se afla un nivel de capitalizare sau capital social de peste 1 milion de euro si un free-float de 25%.

“Faptul ca nu intregul Rasdaq poate fi reglementat este o falsa problema. Rasdaq-ul este o piata cu reguli, este si va fi reglementat. Daca unele companii nu indeplinesc conditiile necesare pentru a ramane la tranzactionare se vor muta pe o alta piata”, a declarat Gabriela Anghelache, in cadrul unei conferinte organizate de ziarul “Bursa”.

“Nu putem risca sa avem companii listate pe o piata reglementata care nu respecta conditiile de tranzactionare”, a completat sefa arbitrului pietei de capital.

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a afirmat ca societatile de pe Rasdaq ar trebui sa fie impartite in doua categorii, cele care care indeplinesc conditiile sa fie pe o piata reglementata, iar celelalte pe un sistem alternativ de tranzactionare.

“Noua lege a pietei de capital presupune ca societatile care indeplinesc criteriile sa ramana pe piata reglementata si restul sa treaca pe un sistem alternativ. In prezent, sunt circa 300 de companii care merita sa intre in atentia investitorilor institutionali ca fondurile de pensii si cele de investitii”, a spus Dan Paul.

Statutul pietei Rasdaq reprezinta o disputa intre brokeri, investitori si arbitrul pietei de capital din 2007.