Franklin Templeton asteapta aprobarea finala a guvernului Romaniei pentru contractul de administrare a activelor fondului Proprietatea semnat in februarie, pentru a isi incepe rolul de administrator, se arata intr-un comunicat al companiei.
“Este tot mai urgent ca guvernul sa isi dea acordul asupra acestui contract de administrare, mai ales ca victimele exproprierii din timpul regimului comunist inca isi asteapta despagubirile. Noi suntem gata sa actionam si ne-am stabilit deja o baza de operatiuni in Romania pentru a prelua aceasta importanta misiune”, a declarat David Smart, seful diviziei de fonduri straine de la Franklin Templeton.

El este de parere ca multi romani se asteapta ca selectarea Franklin ca administrator al FP va aduce multe beneficii actionarilor, care includ o lichiditate mai mare in piata, cresterea posibilitatilor de analiza si intrarea mai multor investitori straini pe piata, care ar creste incasarile statului din taxe si ar aduce transparenta si oportunitati pentru actionari.

“Am investit in Romania mai multi ani si am vazut multe oportunitati aici, atat pentru investitorii romani, cat si pentru cei straini. Prima noastra prioritate dupa ce vom deveni administratori va fi sa listam Fondul la Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, intentionam sa pregatim o listare si pe o alta bursa, pentru a creste lichiditatea actionilor FP si pentru a atrage investitori straini pe piata romaneasca", a declarat Mark Mobius (foto), presedintele executiv al Franklin Templeton.

Mobius: Vrem sa atragem 500 mil. dolari din IPO-ul Fondului Proprietatea

Dupa semnarea acordului de colaborare intre Franklin si Fond, compania Americana a parcurs cativa pasi pentru a isi pregati prezenta in Romania. Astfel, pana acum FT a infiintat un birou in Romania, a primit acordul CNVM si a angajat peste 10 oameni.

Fondul Proprietatea va fi administrat de manageri specializati pe aceasta regiune din cadrul Franklin Templeton, ce administreaza peste 30 milioane de dolari in piete emergente, intr-o echipa de 46 manageri de portofoliu, analisti si specialisti in produse, in 16 locatii in toate partile lumii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si