Comisia de Admitere la Tranzactionare (CAT) a acordat avizul favorabil pentru admiterea de principiu la tranzactionare a produselor structurate emise de Erste Group Bank AG, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucuresti.
“Acordarea de catre CAT a avizului favorabil reprezinta primul pas in procesul de admitere de principiu la tranzactionare a produselor structurate care fac obiectul unui prospect de baza (Base Prospectus), urmand ca in perioada urmatoare sa fie transmisa spre aprobarea Consiliului Bursei propunerea de admitere de principiu la tranzactionare a produselor structurate care urmeaza sa fie emise de catre Erste Group Bank AG”, se indica in document.

Instrumentele financiare care urmeaza sa fie admise initial la tranzactionare, in baza prospectului de baza emis de Erste Group Bank AG, sunt de natura certificatelor index si a certificatelor turbo.

Activele suport care stau la baza acestor instrumente sunt: petrol, aur si indicele DAX. Investitorii in aceste instrumente financiare pot avea o expunere long sau short pe activul suport, in functie de caracteristicile de emisiune ale produselor structurate respective.

“Lansarea produselor structurate constituie o premiera in Romania prin introducerea unui nou segment de piata la BVB in cadrul pietei reglementate la vedere, fiind unul dintre obiectivele majore ale BVB pentru anul curent. Demarat in anul 2009, proiectul devine realitate in acest an, in urma unui parteneriat strans dintre institutiile pietei - CNVM, BVB, Depozitarul Central - si Erste Group Bank AG, Banca Comerciala Romana”, a declarat Anca Dumitru, directorul general al BVB.

Banca Comerciala Romana SA (BCR) va fi intermedia listarea instrumentelor si va fi market-maker (furnizor de lichiditate, n.r.) pe aceste produse.

BVB a primit in cea de-a doua parte a lunii mai avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pentru introducerea produselor structurate. La aceea data, Anca Dumitru declara pentru Wall-Street ca spera ca pana in toamna acestui an sa fie listate 3 serii de produse structurate la BVB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni