Majorarea pretului tinta de la 0,624 vine si datorita deprecierii din ultimele luni a cotatiei actiunilor.

“Am revizuit estimarile noastre pentru Antibiotice datorita inceperii exporturilor de produse in SUA, din a doua jumatate a lunii mai, si pe fondul intarzierii implementarii sistemului claw-back, ce poate fi amanat pana anul viitor”, afirma Raluca Ungureanu, analist de actiuni in cadrul bancii BCR.

Analista se asteapta ca vanzarile sa se majoreze in perioada 2010-2014 cu o rata medie anuala de 9%, pe fondul cresterii cu 7% pe piata locala si cu 14% a exporturilor.

Citeste si:

De asemenea, in raport se explica faptul ca intentia autoritatilor de a modifica, in cel de-al doilea semestru al anului, metoda de calcul pentru pretul de referinta a medicamentelor eliberate cu prescriptie (bazat pe exemplu olandez) va oferi un avantaj companiei deoarece va determina populatia sa se indrepte spre produsele mai ieftine.

“Blocajul platilor din sistemul romanesc de sanatate ramane principala amenintare pentru afacerile Antibiotice. In acest context, strategia de extindere a exporturilor in urmatorii ani este o modalitate de compensare a slabei prezente din piata locala”, sustine Ungureanu.

Erste Group estimeaza un profit net de 15,9 milioane lei pentru 2010, mai mare decat rezultatul de 14,7 milioane lei bugetat pentru acest an de catre Antibiotice.