Analistii Tradeville considera ca pretul actual al actiunilor Transgaz (TGN) este usor supraevaluat, cotatia-tinta stabilita prin metoda DDM (dividend discount method) fiind de 214 lei/actiune, potrivit unui raport de analiza.
Criteriul utilizat in evaluarea pretului a fost: cresterea cifrei de afaceri pentru 2010 cu 19%, estimare usor mai optimista fata de cea facuta de companie datorata cresterii de la 1 iulie a tarifului aferent transportului de gaze naturale cu 10%.

“Rezultatele Transgaz pe primul trimestru se incadreaza in estimarile noastre pe anul 2010. Astfel, cifra de afaceri a avut o crestere cu 22% fata de primele trei luni din 2009, insa, in trimestrul doi si trei ritmul de crestere va scadea, in perioada aprilie - septembrie consumul de gaze naturale fiind mai redus decat in restul anului”, se indica in document.

Transgaz Medias a avut in primul trimestru al anului un profit net de 189,213 milioane lei, in crestere cu 30% fata de perioada similara din 2009, si venituri totale de 456,353 milioane lei, mai mari cu 12,1%.

Tradeville estimeaza un profit net de 304,9 milioane lei in acest an si o cifra de afaceri de 1,41 miliarde lei pentru transportarul national de gaze naturale. Transgaz si-a bugetat pentru acest an un profit net de 298,08 milioane lei.

Transgaz este reprezentanta Romaniei la proiectul Nabucco, la care participa alte 5 companii de profil: Botas din Turcia, Bulgargaz din Bulgaria, MOL din Ungaria, OMV Erdgas din Austria si RWE din Germania.

“Drept urmare, cantitatea pe care Transgaz o tranziteaza in momentul de fata, de 11.54 miliarde mc va creste cu 4 - 6 miliarde mc/an. Gazoductul va avea 457 de km pe teritoriul Romaniei (din totalul de 3300 km)”, sustin analistii casei de brokeraj.

Scopul acestui proiect este de a valorifica rezervele promitatoare de gaze naturale din zona Marii Caspice si Orientului Mijlociu, punctul final fiind nodul Baumgarten din Austria unde se colecteaza gazele rusesti tranzitate catre vestul Europei.

“Pentru 2011 insa nu credem ca ritmul de crestere a afacerilor se va mentine la acest nivel, astfel incat am folosit o rata de crestere de 15%. Marja neta va scadea insa din cauza lipsei veniturilor din dobanzi, fondurile din oferta publica de listare fiind utilizate integral in 2009”, se mai arata in document.

Casa de brokeraj estimeaza ca societatea va obtine un rezultat net de 369,68 milioane lei in 2011, cu marja neta de 22%. Pentru tot anul viitor, analistii prognozeaza o cifra de afaceri de 1,67 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri