Andrei Radulescu, analist la Target Capital, ofera un pret-tinta de 0,165 lei/actiune pentru Armax Gaz (ARAX), cu 16% mai mare decat ultimul pret din piata al companiei, potrivit unui raport de analiza.

“Avand in vedere riscurile din plan macroeconomic international si intern, cu impact nefavorabil pentru investitiile in sectorul energetic intern pe termen scurt, recomandam mentinerea titlurilor ARAX”, se indica in raport.

Compania a demonstrat rezistenta la cea mai severa criza economico-financiara din ultimele decenii, afirma Radulescu. In 2009, cifra de afaceri a crescut cu 16%, la 79,1 milioane lei.

Veniturile din exploatare au avansat cu 22%, in timp ce cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 19%. Prin urmare, rezultatul din exploatare a consemnat un avans de 181%. Profitul net a crecut in 2009 cu 96%, la 6,1 milioane lei.

In primul trimestrul al anului, cifra de afaceri a crescut cu 281%, la 29,6 milioane lei. Armax a incheiat primele 3 luni ale anului cu un profit net de 2,1 milioane lei, in crestere cu 301%.

Din punct de vedere al indicatorului PER, compania Armax este subevaluata (inregistreaza un nivel de 11,6 – inferior mediei companiilor analizate). De asemenea, PER-ul ARAX, de 11,6, se situeaza sub valorile medii consemnate la nivel de industrie si sector, respectiv de 34.

“In ceea ce priveste indicatorul P/BV, compania ARAX este subevaluata (prezinta o valoare de 1,1 – fata de media de 2). Societatea este subevaluata si din punct de vedere al indicatorului P/Sales, cu o valoare de 0,9, fata de media de 2,1”, se mai arata in raportul de analiza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Motivul pentru care un investitor major NU a ales Romania, ci Ungaria