Marile piete europene au deschis sedinta pe verde, dar investitorii sunt inca ingrijorati de evolutia zonei euro, ceea ce a produs fluctuatii destul de mari in primele minute de tranzactionare, informeaza Boursorama, citata de NewsIn.

Astfel, dupa primele tranzactii, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, crestea cu 0,2%, la 5.108,85 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, castiga 0,2%, la 6.126,77 puncte, iar indicele parizian CAC 40 a inceput sedinta cu un avans de 0,1%, la 3.559,38 puncte.

Dupa deschiderea in usoara crestere, bursa de la Paris a trecut pe rosu, pentru a reveni, mai apoi, pe verde, pe fondul unei piete nesigure pe evolutia economica a zonei euro si a Statelor Unite, potrivit Boursorama.

Cresterile de pe pietele europene au fost sustinute in special de aprecierea actiunilor institutiilor bancare, informeaza Bloomberg.

"Piata a inceput sa-si revina, inainte de publicarea unor date macroeconomice, care ar trebui sa ofere o directie clara", a declarat Kilian de Kertanguy, manager de fond de investitii la Cholet-Dupont Gestion din Paris, care administreaza aproximativ 3,1 miliarde dolari.

"Vara aceasta s-ar putea sa fie putin tensionata, avand in vedere aprecierea dolarului fata de euro si planurile de austeritate. Ne aflam intr-o etapa de pauza a pietei. Ne putem astepta la volatilitate", a adaugat de Kertanguy.

In Japonia, bursa a incheiat sedinta cu pierderi puternice, investitorii fiind ingrijorati de evolutia economica a Statelor Unite si afectati de scaderile de pe Wall Street, informeaza Boursorama.

Potrivit datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a pierdut 1,92%, la 9.737,48 puncte, iar indicele extins Topix a incheiat sedinta cu o scadere de 1,42%, ajungand la 867,30 puncte.

Pietele americane au incheiat sedinta precedenta cu pierderi semnificative, pe fondul anuntarii deciziei Fed, de a mentine rata dobanzii de politica monetara, in contextul unei "conjuncturi nefavorabile" si dupa publicarea rapoartelor negative din sectorul bancar.

Astfel, indicele Dow Jones a pierdut 1,41%, la 10.152,80 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri tehnologice a pierdut 1,63%, pana la 2.217,42 puncte, iar indicele extins S&P 500 a scazut cu 1,68%, la 1.073,69 puncte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Recomandarile analistilor pentru cele mai populare actiuni europene