“Policolor si Orgachim sunt integrate si opereaza ca o singura companie mare cu activitate complexa. De aceea Policolor intentioneaza sa achizitioneze mai multe actiuni emise de Orgachim”, a declarat pentru Wall-Street Carmen Seghete, investment director in cadrul New Europe Capital, companie care administreaza fondurile de investitii cipriote RC2, Romanian Reconstuction Limiten si Romanian Investment Fund (RIF), care controleaza producatorul local de vopsele Policolor.

Compania Whitebeam Holdings Limited, din Malta, alaturi de Tidal Wave Training si Policolor au facut o oferta de preluare a pachetului minoritar de actiuni pe care nu il detin in cadrul companiei bulgare Orgachim JSC, parte a grupului Policolor – Orgachim. Compania bulgara, care detine mai multe sucursale in regiunea Europei Centrale si de Est, face parte, alaturi de Policolor, din cadrul grupului Policolor – Orgachim.

Referitor la un posibil exit al fondurilor de investitii din cadrul actionariatului Policolor, Seghete dezminte varianta unui exit in 2010. Florescu a declarat recent la The Money Channel ca, in prezent, nu s-a luat in calcul o vanzarea a Policolor, fara a fi clar la perioada la care se referea.

“Este putin probabil ca actionarii majoritari sa vanda Policolor in viitorul apropiat, deoarece nu este momentul sa vinzi o firma care produce materiale de constructii atunci cand sectorul constructiilor este in criza, iar preturile sunt mici.Pentru Policolor 2010 nu va fi cu certitudine un an al exit-ului, ci un an de consolidare a rezultatelor sale, in care desi cifra de afaceri a scazut cu 20%, profitul s-a triplat”, mentioneaza Seghete.

Grupul Policolor-Orgachim a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro.

Fondul RC2 mai detine pe piata locala diverse participatii la companii ca Albalact (producator de lactate), Romar (clinici private), Mamaia Resort Hotels (operator turism) sau Top Factoring (factoring).