Directorul departamentului piete de capital al ING Bank, Florin Ilie, credeca aceasta majorare a taxelor mai devreme decat ne asteptam este o solutie rapida, care vine din cauza lipsei de masuri anti-criza ce trebuiau luate inca de anul trecut.
“Toti ne asteptam ca la un moment dat taxele sa creasca, ca plata a faptului ca nu s-a facut nimic si s-a tot asteptat ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Clasa de mijloc din Romania va plati din nou facturile Guvernului Roman. Aceasta situatie este un rezultat al politicii guvernamentale slabe”, a declarat Florin Ilie, pentru Wall-Street.

In opinia sa, chiar daca FMi va amana o vreme acordarea transei, dupa aplicarea “nefericitelor” masuri, Romania va primii banii.

“Din cauza banilor de la FMI, Guvernul a mai dormit un an pe banii nostri. Chiar daca acest acord a fost o masura necesara, Guvernul s-a folosit de ea sa mai astepte un an. FMI ne-a scapat de la un colaps, dar acum ne tine pe masa de tortura”, a mai spus Ilie.

Executivul a decis astazi, in sedinta extraordinara, cresterea Taxei pe Valoarea Adugata (TVA) cu 5 puncte procentuale, de la 19% la 24%. Masura urmareste acoperirea unui deficit de 2,5 miliaorde de euro generat de decizia CCR de a nu fi reduse pensiile.

Bursa de Valori Bucuresti a avut ieri o evolutie puternic negativa, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale, ce a generat un val de incertitutdini in piata. Indicele financiar BET-FI a pierdut ieri aproape 10 procente, piata a avand o lichiditate ridicata, comparativ cu media ultimelor luni.

“Cred ca pe termen scurt, Bursa va fi afectata de aceasta situatie si va da semne de slabiciune in primul rand cauza incertitudinii. Si cand se adopta o masura, fara sa fie respinsa de CCR, tot planeaza incertitudinea. La noi si cand se vrea nu se poate. De asemenea, o majorare a impozitelor si taxelor ar fi o lovitura pentru companii si pentru valoarea acestora de piata”, sustine Ilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri