Franklin Templeton Investment saluta aprobarea din cursul saptamanii trecute a Ordonantei 81/2007 de catre Parlamentul Romaniei, creand premisele listarii Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti, se arata intr-un comunicat al fondului de investitii.
“Noi incurajam Ministerul Finantelor sa colaboreze cu managementul Fondului pentru a convoca o adunare generala a actionarilor cat mai curand posibil pentru a transmite, in mod formal, conducerea FP catre Franklin Templeton. Abia atunci vom putea sa listam fondul la Bursa de Valori Bucuresti, de pe urma careia vor beneficia si actionarii Fondului Proprietatea, cat si intreaga piata locala”, a afirmat Mark Mobius (foto), presedintele executiv al Templeton Emerging Markets.

“Salutam aprobarea Ordonantei 81 de catre Guvern, fapt ce ne aduce mai aproape de indeplinirea promisiunii de restitutire a despagubirilor actionarilor Fondului”, a declarat David Smart, seful diviziei de fonduri suverane in cadrul Franklin Templeton Investments.

Mobius: Vrem sa atragem 500 mil. dolari din IPO-ul Fondului Proprietatea

Reprezentantii FP afirmau saptamana trecuta ca adunarea generala a actionarilor va fi convocata la sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie, dupa ce Guvernul a aprobat ordonanta.

Fondul Proprietatea va fi administrat de manageri specializati pe aceasta regiune din cadrul Franklin Templeton, ce administreaza peste 30 milioane de dolari in piete emergente, intr-o echipa de 46 manageri de portofoliu, analisti si specialisti in produse, in 16 locatii in toate partile lumii.

Actorii din piata bursiera asteapta revolutia: Listarea Fondului Proprietatea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri