Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache (foto), a declarat ca institutia este in discutii cu reprezentantii Ministerului Economiei privind privatizarea prin Bursa a companiilor de stat, intr-o conferinta organizata de Mazars in parteneriat cu Ziarul Financiar.

“Stiu ca acum sunt alte probleme mult mai presante dar suntem increzatori ca procesul de privatizare va continua, desi el poate dura pana la 9 luni”, a mai spus Farmache.

De asemenea, oficialii BVB au ajuns la concluzia ca Bursa are puterea de a sustine atat de multi emitenti noi si dispune de capacitatea de absorbtie a ofertelor publice initiale.

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat la inceputul lunii mai ca in curand va demara procedura de evaluare si documentatia necesara pentru ca in noua luni sa listeze la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) un pachet de 10-15% din actiunile producatorului de gaze Romgaz.

Participatiile statului la principalele 24 de companii pe care le detine sau la care are pachete minoritare valoreaza 41,2 miliarde lei, cea mai mare suma provenind din sectorul energiei, unde sunt trecute 8 companii. Citeste Top participatii ale statului roman la marile companii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si