Cele doua fonduri nu percep comisioane de subscriere.

„Dezvoltam astfel parteneriatul cu BRD, care este si banca depozitara pentru aceste fonduri, si speram ca accesul la produsele oferite de noi sa fie mai simplu, avand in vedere dimensiunea retelei bancare. Definindu-si in sistemul BRD-NET fondurile noastre drept beneficiari, clientii BRD pot efectua investitii lunare, care le permit acumularea unor sume importante pe termen lung”, a declarat Eugen Voicu, CEO Aviva Investors Romania.

Fondul Orizont este un fond de obligatiuni, ce ofera expunere pe un mix echilibrat de instrumente cu venit fix, precum obligatiunile corporative, municipale, titlurile de stat si depozite cu dobanzi preferentiale. Investitia in acest fond comporta un grad scazut de risc, adresandu-se persoanelor care doresc sa se protejeze de efectele negative ale inflatiei. Fondul Orizont a avut in anul 2008, primul randament din industria fondurilor mutuale: 13,96%, in anul 2009 a avut un plus de 14,35%, iar de la inceputul anului a inregistrat o performanta de 5,15%, ce corespunde unei performante anualizate de 10,43%.

Fondul Capital Plus este un fond diversificat defensiv, ce ofera acces la un mix de instrumente investitionale cu grade diferite de risc: depozite bancare, obligatiuni, titluri de stat, actiuni, adresandu-se investitorilor care accepta un grad moderat de risc, dorind sa beneficieze de evolutiile pozitive ale bursei, protejandu-se, in acelasi timp, de eventualele evolutii nefavorabile ale acesteia, prin limitarea expunerii pe actiuni la 35%. Fondul Capital Plus este potrivit pentu investitii pe perioade mai lungi de timp, iar in ultimii 10 ani a inregistrat o performanta de 434,87%.

La inceputul lunii martie, Aviva Investors Romania a lansat platforma de tranzactionare online cu unitati de fond, ce ofera investitorilor posibilitatea de a subscrie la fondurile deschise administrate de companie.