Erste Group recomanda acumularea actiunilor Biofarm

Analistii Erste Group recomanda acumularea actiunilor producatorului de medicamente Biofarm (BIO) si ofera un pret-tinta de 0,226 lei, cu 35% mai mare decat ultimul pret din piata, potrivit unui raport de analiza.
“Suntem increzatori in abilitatea companiei de a se descurca in ciuda blocajului de plati care afecteaza piata farma locala, precum si in puterea de crestere, in ciuda mediului economic actual”, se indica in raport.

Analistii se asteapta la vanzari cu 18% in acest an, dupa ce compania a inregistrat, in primul trimestru, o crestere a vanzarilor de 21% si a obtinut un profit net de 4,98 milioane lei.

Pentru acest an, analistii estimeaza un profit de 13,2 milioane lei, mai mic decat rezultatul bugetat de catre companie.

“Compania a inceput sa vanda suplimente alimentare in supermarketuri, un canal foarte dinamic, care va reduce presiunea asupra lichiditatilor”, sustin specialistii Erste.

“Consideram ca societatea opereaza cu margini de profit foarte atractivite si ca managementul are abilitatea de a mentine aceste valori pe fondul cresterilor constante ale afacerilor”, se indica in raport.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri