Guvernul a modificat ieri, prin ordonanta de urgenta, legea care dadea posibilitatea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist sa opteze intre actiunile la Fondul Proprietatea si titlurile de plata.
„Prin acest proiect de ordonanta de urgenta, se suspenda pentru o perioada de doi ani emiterea titlurilor de plata, valorificarea titlurilor de despagubire emise de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor urmand a se realiza doar prin conversia de actiuni la Fondul Proprietatea, corespunzator optiunii formulate”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Munteanu.

Aceasta a mai spus ca persoanele care au optat deja pentru acordarea titlurilor de plata, dar acestea nu au fost inca emise de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, vor putea opta pentru conversia titlurilor de despagubire in actiuni emise de Fondul Proprietatea. „Persoanele care nu opteaza, vor primi titluri de plata dupa expirarea perioadei de suspendare”, a incheiat Munteanu, citata de NewsIn.

Legea 247/2005 prevedea ca titlurile de despagubire, emise de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor in numele si pe seama statului roman, urmau a fi valorificate fie prin conversia lor in actiuni la Fondul Proprietatea fie, in functie de optiunea titularului, prin preschimbarea lor in titluri de plata in limitele si conditiile stabilite de lege.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Fondul Proprietatea rascumpara actiuni la un pret cu 10% peste piata
Setari Cookie-uri