La Bursa din Sibiu, finalul saptamanii s-a remarcat prin variatiile ample, cotatiile revenind puternic pe teritoriul pozitiv. De la traseul ascendent au facut exceptie doar cotatiile futures ale euro care si-au mentinut tendinta de depreciere, marcand a treia sedinta consecutiva de scadere.
Lichiditatea in ultima zi a saptamanii a fost de 45 milioane lei (10,4 mil. euro) atrasi prin incheierea a 15.300 de contracte, se arata intr-un comunicat al Sibex.

“Campionul cresterilor a fost fara indoiala simbolul DESIF5, speculatorii pe cumparare rotunjindu-si semnificativ conturile. De altfel, aprecierile au determinat si transferuri pe masura, investitorii ruland 11,2 milioane de actiuni ale emitentului SIF Oltenia prin cele 11.203 contracte incheiate pe toate scadentele”, se arata in document.

Intensitatea cea mai mare s-a resimtit pe scadenta septembrie care a atras 93% din volumul mentionat, tranzactiile realizandu-se la preturi intre un minim de 1,16 respectiv un maxim de 1,2595 lei/actiune, pe un culoar de 995 puncte, corespunzator unor castiguri pe cumpararea de pana la 62%.

Si pe scadenta decembrie cumparatorii au avut la indemana un culoar larg, de 949 de puncte, randamentul putand ajunge la 59%. DESIF5 septembrie au inchis la 1,246 lei/actiune, in urcare cu 8,53 %, contractele pe actiunile SIF Oltenia (SIF5) cu scadenta decembrie la 1,251 lei/actiune, in urcare cu 7,38 %.

In ceea ce priveste moneda unica europeana, volatilitatea cursului oficial, care a pierdut aproape 5 bani, respectiv volatilitatea de pe piata interbancara, s-au reflectat si pe futures unde volumul a ajuns la aproape 1.500 contracte, adica 1,5 milioane de euro schimbati intre vanzatori si cumparatori.

“Atractivitatea catre derivatele valutare se datoreaza datorata volatilitatii si oportunitatilor speculative si de hedging pe care investitorii le au pe acest produs la Sibex, cu costuri reduse”, se mai indica in comunicat.

Pentru septembrie, euro a fost cotat la 4,3499 lei, in scadere cu 1,62 bani iar pentru decembrie la 4,383 lei in minus cu 2,1 bani.

Si derivatele pe Dow Jones s-au aflat in prim planul tranzactiilor cu aproape 2.500 de contracte incheiate pana la ora 17:15, pe fondul unei evolutii pozitive, dupa trei zile de scadere.

Pe scadenta septembrie speculatorii au tranzactionat, pana la ora mentionata, pe un culoar de 110 puncte, longerii castigand pana la 24%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri